Vanaf nu zijn wij ook dealer van de prachtige Quads van CFMOTO !

Roetfilter reiniging

Moderne dieselauto’s en bestelwagens zijn uitgerust met een roetfilter (DPF). Normaliter voert de auto zelf een reinigingsprocedure uit (regeneratie) waardoor het roetfilter niet vervangen hoeft te worden. Toch kan het roetfilter door allerlei oorzaken verstopt raken waardoor er een storingslampje gaat branden. Het is mogelijk dat het motorvermogen dan niet geheel beschikbaar is en wanneer u hier te lang mee blijft rijden kan er motorschade ontstaan.

Dealers adviseren vrijwel altijd om het roetfilter te vervangen. De kosten bedragen al snel tussen de € 1200,- en € 1800,- maar de oorzaak van de verstopping is dan nog niet weggenomen.

Sinds 2015 leggen wij ons toe op het onderzoeken en verhelpen van roetfilterproblemen. U kunt ons opdracht geven voor een roetfilter reiniging, beter is het als wij een goede diagnose mogen uitvoeren naar de oorzaak van de problemen.

De kosten voor de diagnose zijn beperkt: Uitlezen en nazoeken van storingscodes kost € 35,- incl. BTW + de kosten voor de arbeidstijd die nodig is om de diagnose te stellen. Meestal blijven de kosten onder de € 65,- incl. BTW

De kosten voor het uitvoeren van het reinigen van het roetfilter zijn € 395,- voor personenauto’s en € 495,- voor bedrijfswagens.

De totale procedure neemt zo’n 5 uren in beslag. Alle prijzen zijn incl. BTW

Een afspraak maken

Reviews

CheckStat

Social Media

Blijf up to date door ons te volgen!

Openingstijden

Maandag - Vrijdag
Zaterdag
Zondag

07.30 - 17.30 uur
10.00 - 14.00 uur
Gesloten

WhatsApp 06 - 41 77 68 89

Afspraak maken

Contact

Van Utrechtweg 61-63
2921 LN  Krimpen a/d IJssel 

Telefoon 0180 - 51 93 00 
E-mail info@autodepee.nl

Contact ons via WhatsApp
Scroll naar boven